Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Mijn broodje is gebakken

Written By: Astrid - jan• 29•13
Thrillers & Crime films (468x60)

Ons broodje is gebakken. Letterlijk dan. Een boerenbrood deze keer. Jaja, in deze tijden van crisis wil ik besparen waar mogelijk. Jaren geleden toen onze kids begonnen af te kicken van hun poederpapjes werd de broodbakmachine die we in huis hadden veel te klein. Gevolg: verkopen die handel en bezoekjes aan bakker en broodautomaten voor ons dagelijks brood.

Maar nu, jaren later, met broodprijzen die de pan uitstijgen, kregen we toch weer heimwee naar die lekkere geur van versgebakken brood in huis. Naar rozijnenbrood met echt veel rozijnen. Naar vers brood op zondagmorgen en in onze pyama omdat we niet eerst de deur uit moeten. Naar het juiste brood op het juiste tijdstip zonder eerst te moeten bestellen.

En zo is er nu dus weer een broodbakmachine in huis. Iets groter dan die van vroeger zodat we met zijn viertjes kunnen genieten van die lekkere luxe. 5 minuutjes om alles klaar te pakken en af te wegen (op die tijd geraak ik zelfs niet bij de dichtstbijzijnde automaat en terug) en 2 uur later is het broodje gebakken: wit, boeren, volkoren, rozijnen, noten, … je zegt het maar.

En wat sparen we ermee uit? We hebben de proef op de som genomen en alles berekend. 1 brood kost ons precies 73 cent (grondstoffen + elektriciteit). Een klein verschil dus met de 2,20€ die we telkens neertellen bij bakker of automaat. Na enkele weken is de kostprijs dus al terug verdiend en maken we op elk brood 1,47€ winst. Dat is zo’n 500€ per jaar als je rekening wil houden met verlof. Neenee, we nemen het niet mee op skiverlof en op de camping doen we het ook zonder. (Al zal ik het al wel missen dan :-) ). 500€ per jaar. Niet mis voor zo weinig werk hé!

HideMyAss.com

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: