Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

De hongerspelen trilogie

Written By: Astrid - nov• 03•12

1 keer in de zoveel tijd kom je een boek tegen dat je helemaal inpalmt. Je kan het niet wegleggen. Nog even snel een hoofdstuk lezen en plots is het 3 uur ‘s nachts. Dat overkwam mij toen ik deze trilogie kreeg voor mijn verjaardag.

De boeken zijn geschreven door Suzanne Collins en spelen zich af in de toekomst. Amerika is van de kaart geveegd en wat overblijft heet nu Panem. President Snow regeert over Panem vanuit het rijke deel dat Capitool wordt genoemd. De omliggende 12 districten zijn allemaal armoedig en worden onderdrukt. Om opstanden in de kiem te smoren, worden er elk jaar ‘Hongerspelen’ gehouden in het Capitool. Hiervoor moet er van elk van de 12 districten telkens 1 jongen en 1 meisje tussen 12 en 18 jaar uitgeloot worden om in een speciale arena te vechten op leven en dood tot er uiteindelijk maar 1 winnaar overblijft. Wanneer het 12-jarige zusje van Katniss Everdeen uit district 12 voor de eerste keer moet meedoen aan de loting en dadelijk al uitgeloot wordt, springt Katniss naar voor als vrijwilliger. Dit verandert haar leven en dat van alle onderdrukten in Panem voorgoed.

Een absolute aanrader dus om cadeau te geven tijdens de feestdagen!

Tip: Voor diegenen die 3 boeken lezen niet zien zitten: deel 1 werd dit jaar al verfilmd en is ondertussen al op DVD te verkrijgen. Spijtig dat jullie dan nog moeten wachten op deel 2 en 3 …

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: