Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

De schat van vlieg

Written By: admin - aug• 13•13

schat van vliegHoezo de zomervakantie is saai? ¬†Hoezo de kids entertainen is een dure aangelegenheid? Deze namiddag ging ik met de kids naar de bibliotheek voor een speurtocht naar ‘De schat van vlieg’. De hele zomervakantie lang kunnen kids tussen 6 en 12 in de bib op zoek naar een echte schatkist. Cultuurnet Vlaanderen heeft als thema voor dit 4de jaar met vlieg gekozen voor hedendaagse kunst.

Mijn oudste speurneus (8 ondertussen) zag het helemaal zitten! Ze kreeg een blad mee waarop Vlieg een woordpuzzel had gemaakt met kunst als thema. Deze puzzel moest ze oplossen door de vragen (hingen verspreid door de jeugdafdeling van de bib) te zoeken en ze dan nog op te lossen ook. Oplossingen kon ze vinden in boeken over kunst die klaarlagen. De puzzel gaf na oplossing een tip prijs over waar de schatkist te vinden was.

Na een half uur zoeken naar antwoorden als Panamarenko, Paul Klee en meer van dat, kon ze dan eindelijk de schatkist openen en haar naam opschrijven in het logboek dat erin zat. Nog een sticker van Ketnet en een mooi stiftje of lampje uit de kist halen en dan natuurlijk nog enkele boeken zoeken van Thea Stilton en Geronimo Stilton om thuis te lezen.

En nu maar hopen dat ze ook het boekenvirus van mama te pakken krijgt. Een heerlijk virus waar ik mee besmet raakte op mijn 6de en dat na vele boeken verslinden nog niet is uitgewerkt. Een virus dat mij al heel wat werelden deed ontdekken, tranen ontlokte, een glimlach op mijn gezicht toverde, de tijd deed vergeten bij een spannend verhaal, eenzame momenten deed vergeten, lange wachttijden draaglijk maakte, …

Zoals sir Richard Steele ooit zei: “lezen is voor de geest wat sport is voor het lichaam.” Mijn geest moet wel gezond zijn….

;-)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: