Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Ebook of niet? De test…

Written By: Astrid - feb• 16•15

De Test trilogie

 

Ik ben altijd al een boekenwurm geweest. Als kind van amper 6 was ik zo blij dat ik eindelijk kon leren lezen en schrijven op school en dat moest iedereen weten. Reeds met Kerstmis, amper 3 maanden na mijn eerste leesles op school, trok ik al wekelijks naar de bib. Het was maar een kleine dorpsbib, maar voor mij leek het luilekkerland. Elke week mocht ik zomaar 5 nieuwe verhalen mee naar huis nemen. Verhalen die mij stuk voor stuk meenamen naar fantasiewerelden, mij avonturen liet beleven of deden lachen met de gekke avonturen van de hoofdpersonnages.

Ik las jarenlang alle boeken in die kleine dorpsbib en verhuisde daarna naar de grotere bib een dorp verder. Ook nu nog, 30 jaar later (oeps, wat klink ik ineens oud zo), ken ik de stadsbib op mijn duimpje. En thuis staat de boekenkast (een plank is een echt understatement voor de hoeveelheid boeken die ik bezit) ook stampvol. Toen de 2 dochters (nu 6 en 10 jaar oud) kleiner waren,was er geen tijd om zelf veel te lezen maar ook toen genoot ik van de bedtijdverhaaltjes uit mijn kinderboeken die ik hen voorlas.

Maar wat doe je als je eigenlijk geen plaats meer hebt om nog meer boeken in huis te halen? We schrijven 2015 en mijn kids hanteren Netflix, Pinterest en Google alsof ze nooit iets anders gedaan hebben. We hebben allemaal onze eigen tablet in huis. Zou het dan niet eens tijd worden om af te stappen van die papieren boeken en mijn eerste ebook te bestellen? Maar zou ik dan het gevoel van een boek lezen niet missen? De geur van papier bij het omslaan van elke pagina? Het uitwisselen van boeken met mijn moeder van wie ik de boekenmicrobe heb geërfd?

Toch maar eens proberen want er zijn ook wel veel voordelen. Zo kan ik op reis gaan met enkel mijn tablet maar toch een hele reeks boeken bij de hand hebben. Er zijn duizenden ebooks gratis te downloaden dus ik hoef zelfs geen ritje naar de bib te ondernemen. Lekker makkelijk. En een ebook kopen is veel goedkoper dan de papieren versie, zeker wanneer je vergelijkt met hardcovers! En last but not least: in bed lezen is wel een stuk makkelijker!!!

Dus ik nam de proef op de som en kocht mezelf op www.bol.com voor nog geen 7€ de volledige trilogie van ‘De Test’. Voor de fans van ‘The Hunger Games’ zeker een aanrader!!!! 670 pagina’s pure spanning. Cia Vale is uitverkoren om deel te nemen aan de Test. Enkel de beste studenten uit de verschillende kolonies mogen dit. Maar dan blijken de beproevingen niet zomaar een test….

En wat bleek? Een ebook bleek nog meer verslavend dan de papieren versie. Eventjes pauze op het werk? Wachten in 1 of andere wachtzaal? De zwemles van de jongste? Elke gelegenheid was goed om via de smartphone snel een pagina te lezen… Op nog geen 3 weken waren die 670 pagina’s allemaal gelezen en goedgekeurd. Al moet ik er wel bij vertellen dat daar ook wel een paar middernachtelijke sessies bijzaten….

Lezen jullie al ebooks? Kennen jullie nog andere voordelen of leuke sites met gratis ebooks? Laat het me weten.

 

Thrillers & Crime films (468x60)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: