Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Liselotje is een meisje …

Written By: Astrid - nov• 14•12

Liselotje is een meisje
en ze woont in een paleisje
in een land hier ver vandaan
waar heel veel paleisjes staan.

Dit is het begin van elk verhaaltje op rijm over het prinsesje Liselotje. Verhaaltjes op rijm vallen erg in de smaak bij onze jongste en wanneer het verhaaltje-voor-het-slapengaan uit dit boek komt, hoeft mama dan ook zelf niet te beginnen. Dat doet de dochter dan wel luidkeels!!!

Liselotje is een prinsesje dat allerlei avonturen beleeft: ze gaat voor het eerst naar school, leert zwemmen, gaat logeren, … Haar papa, de koning, leert samen met haar al die dingen, maar kan er gewoonlijk niets van.

Na alle aparte boekjes enkele jaren geleden herhaaldelijk  geleend te hebben in de bib voor de oudste dochter, kwam er in 2010 dan eindelijk een bundel uit met alle verhaaltjes. Die heb ik dan maar direct aangekocht en kijk, nu kan onze jongste erg genieten van alle gekke avonturen van Liselotje. En de oudste …? Die kan heel gemakkelijk de verhaaltjes zelf lezen als oefening. Of voorlezen aan de kleine zus … zo schattig …

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: