Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Tekenen voor dummies

Written By: Astrid - nov• 12•12

Mijn oudste dochter heeft net als ik de nodige creatieve genen. Altijd is ze bezig met knutselen, strijkparelen, verhaaltjes verzinnen met haar Barbiepoppen of, zoals de laatste dagen het geval is, tekenen. Omdat ze graag paarden ziet, hebben we haar vorig jaar met Kerstmis een boek gegeven om paarden te leren tekenen aan de hand van enkele trucjes.

“Maar mama, ik wil ook wel eens wat andere dingen leren tekenen!!!!” Even kijken of ze op tekenles kan, maar dochterlief wil enkel tekenen en in de academie voor beeldende kunst komen ook andere dingen zoals boetseren en dergelijke aan bod. Geen optie dus. En wat doet mama dan? I like to google dus zoeken we even een aantal websites hierover. Zo kan je in enkele stappen heel wat leuke dingen leren tekenen: angry birds (ja, want dat is in hoor mama), little pony’s, hello Kitty’s en allerlei dieren staan in enkele stappen op papier klaar om in te kleuren.

Bovendien heb ik dan ook maar het boek van ‘Tekenen voor dummies’ gekocht. Ik hou wel van de dummies boeken. Je kan het niet gek genoeg bedenken of deze reeks heeft er een naslagwerk over gemaakt. Hier kan mijn creatief wondertje dan nog heel veel nieuwe dingen uit leren. Een eenvoudig tekeningetje in 6 stappen leren natekenen is 1 ding, maar je creativiteit echt aanspreken om iets nieuws te scheppen is toch zo veel mooier. Tot nu toe gaf ze op de vraag ‘Wat wil je later worden?’ de standaardantwoorden van elk meisje dat nog melktanden moet wisselen: prinses, juffrouw, … Nu is ze echter helemaal into tekenen. “Als jij later een boek schrijft mama, dan kan ik er de plaatjes voor tekenen!” Jaja, samen worden we nog rijk en beroemd …

Daarom dit boek voor dummies zodat ze kan beginnen bij de basis: materiaalkeuze, lijnen, vormen, arceringen, composities en perspectief. Elk hoofdstuk heeft ook een project om na te tekenen. Als ze de microbe echt te pakken heeft, kunnen we samen nog vele uurtjes spenderen om alles door te nemen (quality time waar ik ook wat aan heb: joepie!) en dan kunnen we onze ijskast elke week versieren met weer een ander leuk projectje.

En wie weet: misschien komt dat boek van ons samen er dan ooit toch …

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: