Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Voorleesweek

Written By: Astrid - nov• 12•12
Thrillers & Crime films (468x60)
Koffertje vol dromen

Koffertje vol dromen

Naar jaarlijkse gewoonte is het volgende week weer voorleesweek op de school van mijn dochters. Ouders en grootouders mogen┬ádus komen voorlezen in de verschillende klassen van de kleuterschool en de lagere school. En bovendien krijgen we als ouder ook een voorleescontract waarin we onze kids beloven om elke avond een verhaaltje voor te lezen. Niet dat ik zo’n contract nodig heb, hoor. Mijn meisjes herinneren me daar zelf maar al te graag aan en niet enkel tijdens de voorleesweek.

We gaan dan ook graag naar de bib en mijn boeken van vroeger doen het ook nog altijd goed bij de nieuwe generatie. Zelfs bij de oudste die op het moment AVI4 moet oefenen komt nog vaak de vraag over de lippen: Is er nog tijd voor een verhaaltje? Want laat nu net die verhaaltjes toch leuker en spannender zijn dan de verplichte leesboekjes van school.

Mijn favoriete voorleesboek als kind staat nu dus op de boekenplank van mijn oudste dochter en regelmatig kiezen we hier een verhaaltje uit: Koffertje vol dromen van Mariette Vanhalewijn. Lezen over Jiri en de sneeuwprinses, Jessica en de tovertuin, kinderen die gangen graven in een heel groot brood of kopvoeters op een schoolbord. Pure nostalgie voor mama en een prachtige fantastiewereld voor dat meisje dat tot haar kin onder de dekens met pretlichtjes in de ogen ligt te luisteren.

Dat het boek nog altijd kinderhartjes sneller kan doen slaan, zie ik dan wanneer ik ‘s morgens bij het opstaan ontdek dat mijn schat blijkbaar nog niet genoeg had met 1 verhaaltje en in slaap gevallen is met het boek nog op haar kussen. En ook dat is pure nostalgie! Waar is de tijd dat ik wanneer mijn mama de kamer uit was heel stilletjes weer begon te lezen? Om er jaren later achter te komen dat dat hele gedoe van stilletjes zijn altijd een glimlach op haar gezicht toverde omdat ze wel wist dat ik nog ging lezen.

Soms is het fijn dat de geschiedenis zich herhaalt. En een boek als ‘Koffertje vol dromen’ is daar het perfecte instrument voor.

Wat was jouw favoriete kinderboek? En is dat nog altijd een hit bij jouw kapoenen?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: