Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Waterworld

Written By: Astrid - feb• 21•15
HideMyAss.com

Fridaynight movienight. En wat vond ik tijdens het zappen? Juist ja, Waterworld starring Kevin Costner (Ik moet het toegeven: een weggever na de blogtitel…). Waterworld is een futuristische film uit 1995 over de zoektocht naar ‘Dryland’ nadat de poolkappen gesmolten zijn en de aarde hebben doen overstromen. De film staat al jaren in mijn dvdkast naast al die andere films van Kevin Costner. Ja, als tienermeisje moet je toch kunnen wegsmelten bij de posters van je idool waarmee je je kamer had behangen. Maar terwijl anderen gingen voor Michael Jackson en andere internationale popsterren, kon ik je alles vertellen over Clouseau (en dat kon je in die tijd beter niet luidop zeggen) en Kevin Costner.

Waterworld

Waterworld

Ik heb hem voor het eerst zien spelen op het grote doek in 1990 in zijn kaskraker ‘Dances with Wolves’, de verfilming van het gelijknamige boek dat ook in onze boekenkast stond. Goed voor 7 Oscars. En mijn superheld was geboren. Plakboeken vol, posters aan de muur en alle films moest ik gezien hebben. Ondertussen heeft hij er meer dan 45 gemaakt en er zitten echte pareltjes tussen.

Het leuke aan zijn films is dat ze nooit op elkaar lijken. Hij heeft echt al de meest vreemde films gemaakt en werden het kaskrakers? Dat was niet belangrijk. Het ging hem over de verhalen die hij wou vertellen. Zo heeft hij ook nooit gekozen voor sequels. Een verhaal moet verteld worden en daarna is het over en uit.

Kevin Costner

Kevin Costner

Iedereen kent natuurlijk zijn grootste successen waaronder ook ‘Robin Hood: Prince of Thieves’ en ‘The Bodyguard’ met Whitney Houston. Maar als ik nog een aantal van die pareltjes mag oplijsten, kijk dan zeker ook deze eens:

  • JFK: het verhaal over het onderzoek naar de moord op JFK en de magic-bullet-theory en goed voor 2 Oscars
  • Field of dreams: if you build it, he will come. Het verhaal van een landbouwer die na het horen van stemmen een baseballveld bouwt waarop overleden baseballers komen spelen. Goed voor 3 Oscarnominaties.
  • The Untouchables: een groepje agenten die het opnemen tegen Al Capone in het Chicago tijdens de jaren van de drooglegging. Weer een Oscarwinnaar.
  • 3000 miles to Graceland: bakkebaarden en een hele hoop Elvis-imitators in deze film over de overval op een casino tijdens een Elvisconventie.
  • Message in a bottle: een vrouw vindt een tragische liefdesbrief in een aangespoelde fles en gaat op zoek naar de schrijver van de brief

En zo kan ik nog wel even doorgaan. De posters zijn na al die jaren van de muren verdwenen, maar de doos met knipsels staat nog op de zolder. En kom ik tijdens het zappen een Costnerfilm tegen? Dan blijf ik toch altijd weer hangen.

Houden jullie ook van zijn films? Welke staat bovenaan jullie lijstje? Of ben je wild van een andere acteur? Ik ben benieuwd naar jullie lijstje.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: