Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Leven op de luchthaven

Written By: Astrid - dec• 14•12

Op TV spelen ze op het moment ‘The Terminal’ met Tom Hanks. Een heerlijke film die gebaseerd is op echte feiten. Tom Hanks heeft een neus voor speciale films en ik zie hem graag spelen. Een ideale vrijdagavond feel good movie dus.

Het verhaal: Viktor Navorski wil de USA bezoeken maar tijdens zijn vlucht breekt er een oorlog uit in zijn thuisland. Hierdoor vervalt zijn visum om de USA binnen te kunnenĀ en kan hij ook niet meer terug. Hij moet in de internationale transhithal blijven wachten. Dagen worden weken en weken worden maanden. Ondertussen ontmoet Viktor verschillende mensen die op de luchthaven werken en gaat hij iets voor hen betekenen.

De film werd in 2004 uitgebracht door Steven Spielberg gebaseerd op het verhaal van de Iraanse vluchteling Mehran Nasseri. Deze vluchteling zat op dat moment al 16 jaar, sinds 1988, vast in de hal van Charles de Gaulle bij Parijs. Hij zou er nog zitten tot 2006.

Dus klaag nooit als je vlucht even vertraging heeft. Het kan erger …

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: