Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

The Stand – Stephen King

Written By: Astrid - nov• 14•12

Nog even op www.bol.com aan het surfen op zoek naar leuke cadeaus voor de feestdagen en wat kom ik tegen? De 6 uur lange verfilming van Stephen King’s bestseller The Stand: door King-fans bestempeld als 1 van zijn beste werken. Het boek staat al jaren op mijn boekenplank en ook de verfilming had ik vroeger in de kast staan op video. Video is echter uit en DVD in, dus al jaren niet meer gezien.

Ik ben geen die hard fan van Stephen King, maar heb toch een aantal boeken en DVD’s in mijn bezit. En ik ben zeker dat veel van zijn verfilmingen gekend zijn door een groot publiek dat niet eens weet dat het om zijn verhalen gaat. Want wie kent nu niet Stand By Me, The Green Mile en The Shawshank Redemption? Stuk voor stuk klassiekers van de hand van King.

Maar terug naar The Stand dus. Het boek telt meer dan 1000 pagina’s en werd in 1994 verfilmd als 6 uur durende miniserie. Hoofdrollen waren voor Gary Sinise (CSI New York, Apollo 13 en Forrest Gump), Molly Ringwald (The Breakfast Club en Pretty In Pink) en Rob Lowe.

Het verhaal begint met het uitbreken van een virus dat in enkele weken 99% van de wereldbevolking doodt. Enkelingen blijken immuun te zijn en dromen allemaal van een oude vrouw of een duistere man die hen roept. Ze komen bijeen in 2 groepen voor wat de ultieme confrontatie tussen goed en kwaad moet worden.

Misschien leuk om onder de kerstboom te leggen voor mezelf (hint voor papa en de kids …)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: