Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Communiefeest

Written By: Astrid - jan• 15•13

Het lijkt gek. Buiten ligt er een magisch wit sneeuwtapijt. Binnen brandt de haard al de hele dag. En waar ben ik mee bezig? Ik blader door een cataloog voor communicantjes.

Jaja, big brother is watching us. Op 5 mei vieren we de eerste communie van onze oudste en dat is blijkbaar geweten. Brochures van winkels met feestkleding, reclame voor feestzalen tot zelfs voorstellen voor het afsluiten van een lening voor het geven van een feest. Hallo!!!! Is de hele wereld gek geworden? Ik dacht dat het vooral de bedoeling was dat ze werd opgenomen in de katholieke kerkgemeenschap? Niet dat we daar nu zo mee bezig zijn, maar ze gaat naar een katholieke school. Maar tegenwoordig lijkt het wel alsof alles steeds maar duurder en groter moet zijn.

Laat ik eens terugdenken aan mijn feest 30 jaar geleden (oei, we worden oud :-) ). Allemaal rond een lange tafel in de living met kroketjes en gebraad op het menu en als dessert het bekende lammetje met rode saus binnenin dat ik een kopje kleiner mocht maken. Mijn kleedje had mama zelf gemaakt en de foto’s werden genomen in de tuin van de buren. Als cadeau een horloge en een fiets om naar school te rijden. En wat vond ik het allemaal geweldig!

Ik wil niet ouderwets doen, maar het pure gevoel van toen wil ik onze oudste toch meegeven. Dus hier geen megafeest op een unieke locatie met een portfolio van de fotoshoot. Wel een leuk feestje met de familie in de living (of in de tuin bij mooi weer met een springkasteel erbij). Waarschijnlijk gourmet met een dessertenbuffet zodat ik ook tijd heb om bij mijn gasten te zitten. Foto’s kunnen we zelf nemen op de zagerij (zoals bij ons huwelijk, lekker origineel) en online afprinten. Een kleedje heb ik al gevonden bij C&A en ze vindt het geweldig. En het cadeau? De Nintendo 3DS die al even op het verlanglijstje staat!

En ik denk dat ik daar geen lening voor nodig heb… Maar ze zal zich wel amuseren… En is dat niet de bedoeling van die hele dag?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: