Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Verjaardagsfeestje

Written By: Astrid - jan• 13•13
HideMyAss.com

Binnen 4 weken is het weer zover: de oudste is dan jarig. 8 jaar al!!! Het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden dat ik zo’n minimeisje van net 50 cm in mijn armen hield.

Maar goed, bij verjaardagen horen feestjes. En de feestjes voor de klasgenootjes zijn dan zeker zo belangrijk als die met de familie. Maar wat verzinnen we nu weer? Meestal worden de feestjes in een binnenspeeltuin gegeven. Dat hebben we ook al eens gedaan maar na 30 feestjes in diezelfde speeltuinen in de buurt, is de fun eraf. En mama wil in deze tijden van crisis ook liever iets goedkopers uitproberen. Een feestje in de tuin in deze tijd van het jaar is ook niet alles, dus vandaag maar weer eens mijn favoriete site (google dus :-) ) geraadpleegd. Ik hou van knutselen en kom graag origineel uit de hoek, dus na een beetje surfen werd er al snel beslist. We houden een themafeestje: alle spelletjes, traktaties en versieringen een beetje aanpassen aan 1 thema dus.

Belangrijk voor we verdergaan dus: wat zal het thema zijn? In de kleuterklas deden we al eens een prinsessenfeest, maar nu ze ook jongens wil uitnodigen, moet het wel leuk zijn voor alle kids hé! Bovendien zijn prinsessen- of piratenfeestjes ook al niet bijster origineel meer… Wat vinden 8-jarige boys en girls leuk? Ik denk even na over cadeaus tijdens de feestdagen en favoriete tv-programma’s en stel dan het volgende voor: Galaxy Park (voor wie nog niet mee is: een serie op Ketnet over een vakantiepark met aliens en een ufo). Meteen een schot in de roos. Dochterlief begint spontaan te flippen bij het idee alleen al en de volgende uren besteden we aan het uitwerken van alle ideetjes.

Jaja, het feestje zal leuk worden, maar de voorbereiding ervan is nog leuker. Denken over wat we gaan doen en hoe alles er moet gaan uitzien, is voor mij net hetzelfde als het verzinnen van een verhaal. De creativiteit borrelt in mij op en doet me zo denken aan de uitbarsting van de geisers die ik zag in Yellowstone: ook niet tegen te houden…

Enkele ideetjes: We maken natuurlijk aangepaste uitnodigingen met zelfs een zelfgeplooide Galaxy-enveloppe. Daarin kunnen de klasgenootjes dan lezen dat een alien een schat heeft verstopt in het park en of ze mee willen komen zoeken. De spelletjes die we doen, passen we natuurlijk ook aan. De stoelendans vervangen we door het doorgeven van het Galaxy Parklogo op de muziek van de serie. Verstoppertje spelen doen we door foto’s van de hoofdpersonen te zoeken. Als het wat rustiger moet, kunnen ze een boodschap in geheimschrift ontcijferen. En zo heb ik er nog wel enkele. Met die spelletjes kunnen ze dan puzzelstukken krijgen die een schatkaart vormen om de schat te zoeken.

Ook eten en drinken en de decoratie overgieten we met een Galaxy-sausje.

De volgende dagen zullen we dus nog volop kunnen knutselen. En zo kan ze dan weken plezier beleven aan haar originele feest. En is dat dan niet veel leuker dan het zoveelste binnenspeeltuinavontuur? :-)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: