Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Winter Wonderland

Written By: Astrid - jan• 16•13

Winter Wonderland: zo ziet de wereld er nu uit als ik buiten kijk. Alles bedekt met een wit tapijt. De zon die dat witte tapijt doet schitteren. Dennenbomen waarvan de takken doorbuigen door het pak sneeuw dat ze dragen. Vogeltjes in de kale bomen, pikkend aan een mezenbol. Om het met een hit van Samson en Gert te zeggen: Mooi! De wereld is mooi! Zo bie ba boe ba beestig mooi!

Winter wonderland: een prachtig kerstnummer door iedereen gekend. Volgens Wikipedia in 1934 geschreven en al door meer dan 150 artiesten gecoverd waaronder Elvis Presley, Annie Lennox, Michael Bublé en honderden anderen. Zelfs Disney heeft zijn versie op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=o45DZzfe2LU . Maar mijn favoriet is de versie die ik vroeger zelf speelde. Jaja, ik heb meer dan 20 jaar muziek gespeeld, maar mijn beste herinneringen hou ik over aan de periode dat ik bij de TEP-band speelde: een groepje vrienden met percussie- en electronische muziekinstrumenten. We hadden een piano, een drumstel, een trompet, allerlei percussie, een xylofoon, een marimba en … een dirigent met gitaar die ook de zang voor zijn rekening nam. We speelden allerlei soorten muziek en traden geregeld op op braderijen en … kerstmarkten!!! En na enkele jenevertjes klonk ‘Stop the Cavalry’ meer Russisch dan Engels, maar wat hadden we een lol!

Laat mij dus nog maar even genieten van deze mooie winterse wereld. Veel mensen zeggen dat ze naar de zon zouden verhuizen als ze de grote pot zouden winnen met de Lotto of Euromillions. Naar een eiland ver weg. Mij niet gezien. Geef mij maar de Oostenrijkse Alpen of Italiaanse Dolomieten. Het beste van 2 werelden: in de zomer taferelen als die van ‘Heidi in de bergen’ en in de winter met een schnapps buiten aan de sneeuwbar. Mooi! De wereld is mooi! Zo bie ba boe ba beestig mooi …

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: