Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Geocaching: verstoppertje voor volwassenen

Written By: Astrid - jan• 08•14

Onze kids houden van verstoppertje spelen. En hun speelterrein beperkt zich dan niet tot 1 kamer. Het hele huis moet eraan geloven als mama geen wetten stelt. Maar daar kan ik wel mee leven. Het herinnert me aan een meisje dat lang geleden zelfs de pasgevonden paaseieren weer ging verstoppen… Al was ik meer fan van het befaamde ‘potteke stamp’ dat met alle kids uit de buurt werd gespeeld.

Maar verstoppertje is niet langer enkel een spelletje voor kinderen. Sinds kort heerst hier in huis de ‘geocachekoorts’: de honger naar avontuur met de smartphone in de hand. Inderdaad: geocaching is de high-tech variant van het paaseieren zoeken uit onze kindertijd. Iemand verstopt een waterdichte doos met daarin een logboek en een aantal schatten (caches). De co√∂rdinaten van de schuilplaats (of een cryptische omschrijving over de schuilplaats) worden dan op www.geocaching.com gezet zodat de schat gevonden kan worden. Bij het vinden, schrijf je je gegevens in het logboek en kan je een schat uit de doos ruilen.

Het leuke aan geocaching is het ontdekken van mooie plaatsen, natuurgebieden en bezienswaardigheden over de hele wereld. Het is wandelen met een doel, zonder de eindbestemming te kennen. Inderdaad, of je nu op reis bent aan de andere kant van die grote wereldbol, of een weekendje weg bent in eigen land of zelfs maar gewoon op zondag een wandelingetje in eigen streek maakt, …. er is altijd wel een cache die gevonden wil worden in je buurt.

Wereldwijd zijn er nu zo’n 2.300.000 schatten te vinden en zo’n 6.000.000 geocachers zijn hiervoor op schattenjacht! Clevere hoteleigenaars en horecamensen in de buurt van bezienswaardigheden verstopten zo zelf al schatten en zagen hun omzet sterk stijgen. Geocaching is in.

Wij gingen al enkele keren op avontuur met de kids en hopen volgende zomer nog vaak op schattenjacht te gaan in binnen- en buitenland!!!

Ook benieuwd hoeveel schatten er in jouw buurt verstopt liggen? Kijk het even na op www.geocaching.com en trek er met de kids op uit… Een dagje spanning in de buitenlucht…. ‘t Is weer eens wat anders dan Nintendo of Wii…Geocache

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: