Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

We spelen een spel vanavond …

Written By: Astrid - dec• 12•12

Winteravonden lijken altijd net iets meer geschikt om samen met de kids een spel te spelen. Komt het door de sfeer in huis? Een haardvuur, de kerstboom, sneller donker buiten. De avonden lijken langer. En wanneer de Sint dan nog nieuwe gezelschapsspelletjes heeft gebracht, kunnen mama en papa natuurlijk niet anders dan deze allemaal uit te testen, hé!

Als kind speelden we Vier op een rij, Ganzenbord en Mens-erger-je-niet. Een paar jaar later werd dat dan Monopoly en Trivial Pursuit. Wat spelen we vandaag met onze kids? Af en toe zijn dat nog diezelfde spelletjes van lang, lang geleden. Maar meestal spelen we nu spelletjes van Dora, Mega Mindy, Uki, K3 of Amika. En de nieuwe lading van de Sint: Anubis, Galaxy Park of Rox. Het lijkt wel of er eerst een succesvolle serie gemaakt moet worden op TV voor er nog een spel van gemaakt kan worden.

Een topper op dat punt is ‘Jacht op de alien’: een spel over de serie Galaxy Park. De Sint bracht dit spel bij oma en al 3 avonden op rij wil onze oudste die alien vinden. En vanavond is ze dan nog gewonnen ook! Bedoeling is dat je met de pionnen (hoofden van de hoofdrolspelers uit de serie) over de magnetische kubus rondtrekt op zoek naar de juiste pionnen van je tegenstander en slimme vragen stelt om de alien te vinden. Een  strategisch spel vanaf 8 jaar waarin ze zich een detective waant.

Nog een paar jaar en we hebben een geduchte tegenstander bij het Triviallen …

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: