Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Opruimen

Written By: Astrid - nov• 21•12

Hèhè!!! Weer een rondje opruimen met de kids achter de rug! Echt wel hun favoriete hobby … :-)

Ik vraag me dan dikwijls af of dat bij ons vroeger ook zo moeilijk was, maar denk echter dat het vooral met de hoeveelheid speelgoed te maken heeft: ik heb in mijn hele kindertijd nog niet de helft van die stapel speelgoed en knutselspullen gehad die mijn bandietjes nu al hebben. Er zijn zoveel spullen in huis dat ze zelfs geen overzicht meer hebben (ook mama niet dus) van wat er allemaal is. En dat is dan wel het leuke aan opruimen: opnieuw dingen ontdekken waar ze direct weer mee aan de slag willen (maar eerst verder opruimen hoor lieverdjes!!!).

Baby- en peuterspullen zijn al lang weggeschonken aan de kleuterschool en de crèche. Een garageverkoop hebben we ook al achter de rug en speelgoed weggeven aan de arme kindjes is soms ook aan de orde. Maar met die feestdagen in het vooruitzicht moeten we natuurlijk weer plaats maken in de kasten hé!

Een echt goed opruimsysteem waar we allemaal gelukkig mee zijn, heb ik echter nog niet ontdekt. Direct opruimen waar mee gespeeld is, lijkt echt niet tot hen door te dringen. Speelgoed wegzetten, boos worden, dreigen met de vuilniszak erbij (en die ook echt vullen maar niet echt weggooien), opruimspelletje, opruimen op de maat van de muziek, … Alles is al de revue gepasseerd. Denkend aan Supernanny Wendy Bosmans moet ik het in de toekomst dan misschien maar eens proberen met beloningen voor goed (opruim)werk. Stickertjes die dan mogen omgewisseld worden voor qualitytime met mama…

Enfin, voor eventjes is het nu weer opgeruimd. Dat gaf mij het idee om eens een citaat op te zoeken over opruimen:

Opruimen doen we niet door op te bergen, maar door los te laten.

Loslaten: soms moeilijk, maar o zo nodig in het leven. En dan gaat het niet enkel over opruimen …

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: