Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

risotto met paprika

Written By: Astrid - feb• 04•13

Risotto maken moeilijk??? Een half uur constant roeren???? Nee hoor, daar doe ik niet aan mee. Ik ga morgen risotto maken op de Tupperware-manier. Lukt altijd en zonder constant roeren. Dus terwijl mijn microgolf het werk doet, ruim ik de keuken al op en speel wat met de kids.

Benieuwd? Zo maak jij ook een perfecte risotto:

-250ml risottorijst
-500ml water
-1 rode paprika
-2 uien
-peper en zout
-100ml room (ik gebruik Alpro Light room hiervoor)
-handvol erwtjes
-geut olijfolie
-1 bouillonblokje

Snijd de groenten in stukjes en doe ze in de Ultra Pro. Verkruimel het bouillonblokje erover en overgiet met olijfolie. Roer en plaats de schaal met deksel in de microgolf gedurende 5min op 700W. Voeg de rijst toe alsook peper en zout. Voeg het water toe en plaats de rijst 10min in de microgolf op 700W met gesloten deksel. Roer en plaats nogmaals 10min op 700W in de microgolf met gesloten deksel. Voeg room en erwtjes toe voor de afwerking en zet nog eens 5min in op 700W.

Naar wens kan je peterselie of bieslook toevoegen. Versier met Parmezaanse kaas.

Lekker met kip en een echt smulfestijn hier thuis.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: