Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Tupperware Top Tien

Written By: Astrid - feb• 18•15
HideMyAss.com

Ik beken. 18 jaar geleden toen ik ging samenwonen, kocht ik mijn eerste grote reeks Tupperwareprodukten. En sindsdien…. ben ik verslaafd. Zwaar verslaafd. Ik kocht af en toe wel eens goedkopere potjes, maar wat als die kapot gingen? Levenslange garantie? Nooit van gehoord. En het bleef natuurlijk niet bij potjes. Ondertussen is er een gamma van wel 200 produkten van ovenpotten over keukenhulpjes en bakvormen tot babyspullen en zelfs poetsgerief.

Soms krijg ik dan de vraag wat er nu zo geweldig is aan Tupperware want het is toch duur? Kan misschien wel zijn, maar wat krijg je ervoor in de plaats?

 1. Levenslange garantie
 2. je bespaart tijd door in de microgolfoven te koken omdat het sneller gaat en je terwijl nog iets anders kan doen
 3. je verbruikt minder electriciteit en heel wat electrische toestellen in je keuken worden overbodig
 4. je kan snel en goedkoop een gezonde maaltijd op tafel toveren waardoor afhaalmaaltijden geen grote hap meer uit je budget halen
 5. zelfs als je een ramp bent in de keuken, hoef je maar gewoon hun recepten te volgen en klaar

Vooral dat laatste puntje doet het hem hier thuis. De term keukenprinses hoort echt niet bij mij. Ik ben een redelijke kluns in de keuken. Veel te ongeduldig en als ik geen recept tot op de komma kan volgen, zit ik in de …. Enkel bakken doe ik graag. Cake, koekjes, wafels, taart, …. Nu ben ik wel een echte zoetekauw. Zie je de link?

Tupperware dus voor deze keukenkluns. En zo vroeg dus een tijdje geleden iemand naar mijn all-time-favorite. Huh? Mag ik er maar eentje kiezen? Da’s net als aan een schilder vragen om 1 lievelingskleur te noemen voor het ontwerpen van zijn kunstwerken. Of aan een juf welk kindje uit haar hele carrière haar lievelingetje is. Of aan de directeur van de zoo om 1 van zijn dieren uit te kiezen. You get the picture? Maar na even brainstormen, wil ik wel met jullie mijn Tupperware Top Tien delen. Hier komt hij:

 1. Ultrapro: voor al mijn ovenschotels, maar ook voor videe, risotto, spaghettisaus, soep, ….

  Ultrapro

  Ultrapro

 2. Microcook schenkkannetje: elke dag in gebruik (vaak zelfs 2 tegelijkertijd) om een sausje te koken, pudding te maken, restjes op te warmen, …
 3. ecoflessen: ook elke dag door iedereen gebruikt in alle beschikbare maten als herbruikbare drinkfles (goed voor het milieu en de portemonnee). En wist je dat ze ook geweldig zijn als strooibus voor hagelslag, soepkorstjes,…?
 4. Ventsmart: ideaal om fruit en groenten te bewaren en veeeeeeel langer vers te houden. Geen verlepte groenten of slecht geworden fruit in ons afval hier. Tip: vervang de gewone fruitbak in je koelkast door enkele van deze Ventsmart dozen en zo passen ze in elke koelkast.

  Ventsmart

  Ventsmart

 5. Smalle siliconenspatel: de ‘pottenlekker’ die elke pot, pan en bokaal aankan. Geen restjes die achterblijven (mijn afwasmachine is mij dankbaar) en met de ‘bokes Nutella’ die we zo al gesmeerd hebben, kan je gerust enkele extra potten vullen.
 6. Extrachef: mijn duivel-doet-al in de keuken. Verse eiersla of krabsla maken? Geen probleem en veel lekkerder dan die uit de winkel. 4 porties spaghettisaus voor de diepvriezer in 1 keer maken? In een wip is die berg groenten verwerkt en dat zonder electriciteit.
 7. Houd-n-rol: keukenrolhouder voor grote en kleine ongelukjes overal in huis (als hij verdwenen is, moet ik zeker eens kijken of de kids hem niet in gebruik hebben wanneer ze hun nageltjes lakken of om te knutselen).
 8. Ruimtespaarders: in alle mogelijke maten en perfect stapelbaar houden ze mijn voorraadkast perfect georganiseerd (love it)
 9. Croissant Party: een hit hier thuis wanneer de kids willen meekoken. Croissants, worstenbroodjes, pizza,… Tip: ook zo’n moeite om een taart in gelijke stukken te snijden? Leg dit hulpje even op de taart en je perfecte snijlijnen staan voor je klaar!
 10. multivezel keukenhanddoek: Ik had in het begin mijn twijfels, maar hij is echt de moeite. Zelfs een berg afwas tijdens het kamperen (we sparen een beetje op tijdens de vakantie zodat we niet elke maaltijd met ons teiltje op pad moeten) kan hij aan. Het lijkt wel alsof hij blijft water opslorpen zonder zelf nat te worden.

Zo. Dat was hij dan. Wat is jullie top tien? Of hebben jullie wel 1 favorietje? Let me know….

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: