Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Een jaar in vogelvlucht

Written By: Astrid - jan• 05•14

De voorbije week was er geen ontsnappen aan: de terugblikken op 2013. Kranten, nieuws- en sportredacties, radiozenders, … volgens een jaarlijks wederkerend en blijkbaar verplicht stramien gunnen zij de gemiddelde vlaming een overzicht van de gebeurtenissen die het voorbije jaar massaal in de belangstelling stonden.

De treinramp in Spanje, de bomaanslag tijdens de marathon in Boston, een nieuwe koning, de stormĀ  Haiyan op de Filipijnen, … Het zijn maar enkele van de grote nieuwsfeiten uit 2013. Iets luchtiger nieuws: de doorbraak van Stromae, het stof dat Miley Cyrus deed opwaaien met haar single Wrecking Ball, de comeback van Clouseau, ….

Soms leuk om te zien, soms een traantje wegpinken bij het zien van zoveel leed, maar altijd het gevoel dat het een ver-van-mijn-bed-show betrof. Dan doet facebook beter. Sinds enige tijd kan je daar je eigen jaar in vogelvlucht bekijken en eventueel delen met al je facebookies. Nu alle festiviteiten bijna voorbij zijn, de restjes opgegeten of weggesmeten zijn, de kinderen morgen weer naar school gaan en enkel de strijkmand nog laat zien dat we net terug zijn uit skiverlof, heb ik mijn jaar in vogelvlucht ook eens bekeken.

Mijn eerste moment van 2013: Joepie ik mag eindelijk meter worden!!!! Een jaar later heb ik al de allereersteĀ  nieuwjaarsbrief gekregen van mijn ondertussen 8 maand oude metekindje.

Verder leuke momenten die de revue passeren: verjaardagsfeestjes van de kids, gekke uitspraken van diezelfde kids, fun in het zwembad in de tuin, creatief bezig zijn met strijkparels en cupcakes, een weekendje Zilvermeer met kameraden, Halloween, schatten van Sinterklaas en natuurlijk de eerste skilessen van onze jongste tijdens het voorbije skiverlof….

1 ding hebben al die momenten met elkaar gemeen: ze maken mijn jaar in vogelvlucht bijzonder omdat ik ze kon delen met de mensen waar ik van hou… En is dat niet het belangrijkste van zo’n terugblik? Even stilstaan en dankbaar zijn voor wat we hebben… Dankjewel Facebook voor dit mooie cadeau….

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: