Mijn Schrijfkriebels

over reizen, boeken, DVD's, …

Wat schaft de pot vandaag?

Written By: admin - feb• 15•15
Thrillers & Crime films (468x60)

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13667591/?claim=6583n2v6dbb”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Weekmenu Vandaag

Weekmenu Vandaag

Wat schaft de pot vandaag? Een lastige maar steeds terugkerende vraag hier thuis. Even kijken wat er in de ijskast en de diepvriezer zit… En eten we allemaal samen of moet er nadien opgewarmd worden? Ik hou van snel en makkelijk, maar het kan natuurlijk niet elke dag spaghetti zijn (alhoewel de jongste dit wel zou toejuichen…). En wat doen we dan? Inspiratie zoeken op de kooksite van Colruyt¬†bijvoorbeeld. Daar kan je meer dan 5500 recepten vinden. Veel van hun kookboeken staan in mijn kast maar is het niet net iets makkelijker om online enkele gegevens in te vullen en te kijken wat je kan maken zonder eerst naar de winkel te moeten racen? Lekker makkelijk toch. En maak je graag een menu op voor de hele week? Geen probleem want elke week staan er 2 volledige weekmenu’s voor je klaar.

Colruyt Culinair is trouwens niet zomaar een kooksite met een grote verzameling recepten. Bekijk ook zeker eens de filmpjes met handige kooktips en -technieken. Superhandig! En wat dacht je van de rubriek ‘in de kijker’? Ideaal om meer te leren over vergeten groenten, aangepaste voeding, tuinkruiden, ….. En wil je de recepten toch liever op je boekenplank? Alle kookboeken staan netjes bij elkaar en je kan ze bovendien direct bestellen. En wil je weten welke recepten in je favoriete boek staan? Bij het recepten kiezen, kan je een boek opgeven om zo alle recepten uit dat boek te zien te krijgen.

Nog 5 goede redenen waarom ik regelmatig naar hun recepten grijp:
1) zowel de voorbereidingstijd als de eigenlijke kooktijd staan vermeld bij elk recept: handig om te weten hoe lang je in de keuken moet vertoeven…
2) vermelding van gepaste bieren of wijnen bij het gerecht
3) voedingswaarde van het gerecht: handig als je wil weten wat je eet of een dieet volgt
4) vaak staat er een vermelding van een prijs per persoon: leuk als je een maaltijdbudget opstelt
5) je kan het recept direct afprinten of toevoegen aan je boodschappenlijst

Dus: Wat schaft de pot vandaag? Laat me weten wat jullie favoriete recept is.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Volg

Ontvang alle nieuwe berichten van deze blog in uw email.

Sluit je aan bij andere volgers: